Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв вид бензин се сипва на Jeep Grand Cherokee V8 4.7l `99-`04

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв вид бензин се сипва на Jeep Grand Cherokee V8 4.7l `99-`04

Какъв бензин....
    Как какъв бе?

Качествен, предимно, и количествен - основно!

И като я караш предимно на газ - не сипвай по много.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

И като я караш предимно на газ - не сипвай по много.
      Това защо? Аз съм на точно обратното мнение.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

Защото колко бензин да изгори, като я кара на газ?
        Бензина старее в резервоара.

Инак е добре гюма да е пълен - от антикорозионна гледна точка, ама ако гори по 300 грама на ден, при палене, то няма смисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          Защото колко бензин да изгори, като я кара на газ?
          Бензина старее в резервоара.

Инак е добре гюма да е пълен - от антикорозионна гледна точка, ама ако гори по 300 грама на ден, при палене, то няма смисъл.
          Именно защото старее се държи повече. Ще се опитам да го обясня. Имаш един резервоар 60л..
          Ако в него има 10л. бензин има 50л. въздух в които се събира определено количество пари, които при отваряне на капачката отиват във въздуха за сметка на нов ненаситен на бензинови пари въздух. Съотвено като поддържаш малко бензин зареждаш по-често и по малко и малкото бензин малко или много изветрява.
          В другия случай - имаш 50л. бензин и 10л. въздух. Парите са значително по-малко, като прибавим и това, че са от повече бензин се отразява значително по-малко на качеството му.

Всичко това важи при адекватно работеща вентилация на резервоара, ако изпуска от някъде пари е все тая.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Аз да дам друг пример, макар, че системата ми за връщане на бензиновите пари си работи нормално. пАри, а не кинти, де.

Ако имаш една туба с бензин от татово време, и една прясно налята, вероятността по-дъртата да е в работещо състояние е нищожна, за разлика от прясната.

Факт!

Всъщност, Ясен, като виден химик, го беше обяснил с подробности - какво му става на бензина от времето, ама аз - като практик, не го запомних, естествено. Просто се съгласих с обяснението, защото съвпада с опита ми.

Коментар

Я не се излагай, а сипвай от най-скъпия !
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

От 2 години сипвам и зареждам само от 100 октановия бензин на Фронтерата ми 3.2 V6, нямам ГИ, определено ми дава с 1 литър по-малък разход, но най-вече ми допада по-чувствителната реакция при подаване на газ, както и мъркащите обороти при празен ход.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                  От 2 години сипвам и зареждам само от 100 октановия бензин на Фронтерата ми 3.2 V6...
                  Такъв бензин няма на пазара. Има търговски реклами, представящи го за 100, че и за 100+, че и за 110 и т.н.
                  Трябва да кажеш "чий", щото едва ли от всички вериги действа еднакво.
                  Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                    Я не се излагай, а сипвай от най-скъпия !
                    На Бенци пише /на кой да е Бенци от моите / да се кара с определен вид бензин,а това съвпада с най-скьпия тук.
                    На Туйто пише какъв да е над 87 октана или какъв и сипеш пак върви.

Бенци е на 5 петилетки живот,Туйто и 2018 година модел е с тоя мотор та едното му сипвам от най-добрия,на Туйто какво хвана,през резервоар му сипвам от добрия,че с него по-малко харчи уж и на финала резултата същия.

Като цяло съм с теб - козата си иска прьч,но по темата Какъв се сипва на това.......ми какъв хванеш става,нямат претенции тия мотори.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Такъв бензин няма на пазара. Има търговски реклами, представящи го за 100, че и за 100+, че и за 110 и т.н.
                      Трябва да кажеш "чий", щото едва ли от всички вериги действа еднакво.
                      Така е, на синьозелените не е 100, но на жълтите е наистина 100-октанов...Цяло разследване бяха направили от Субару форума по тоя въпрос.
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Беше време (прехода към безоловен бензин) когато бензинът с по-високо октаново число освен това беше по-калоричен. С него тогава даже и трабантите вървяха повече и харчеха по-малко.

После индустрията изобрети правилните (също така и евтини) добавки за октаново число и всичко си дойде на мястото. Сега по-високооктановият бензин може даже да се окаже с малко по-ниска калоричност.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Така е, на синьозелените не е 100, но на жълтите е наистина 100-октанов...Цяло разследване бяха направили от Субару форума по тоя въпрос.
                          А лук и олио?
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Беше време (прехода към безоловен бензин) когато бензинът с по-високо октаново число освен това беше по-калоричен. С него тогава даже и трабантите вървяха повече и харчеха по-малко.

После индустрията изобрети правилните (също така и евтини) добавки за октаново число и всичко си дойде на мястото. Сега по-високооктановият бензин може даже да се окаже с малко по-ниска калоричност.

Че то октановото число не мери калории
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              А лук и олио?
                              Само жълтите...Като влезеш в синьозелените примерно и вземеш книгата за горивата, вътре срещу "100-октановия" най-тържествено пише- октаново число минимум 95
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

А как става номерът разхода на газ да е равен, че и по- малък, а да върви повече?
                                пп при мен не ставаше
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X